Een afgewerkte kelder is een wenselijke toevoeging aan elk huis omdat het ruimte toevoegt voor zowel opslag als wonen, maar als een kelder vochtig is, kan het een groot probleem worden. Niet alleen zorgt een vochtige kelder voor een muffe geur in het hele huis, maar het kan ook problemen met schimmel veroorzaken.

1. Repareer afwikkelingsscheuren

Huizen vestigen zich en er kunnen barsten ontstaan, zelfs in nieuw gestort beton. Als er zich een zettingsscheur heeft ontwikkeld, kan vocht sijpelen wanneer het regent of wanneer sneeuw begint te smelten.

Als de scheuren worden veroorzaakt door afzetting, zijn ze gemakkelijk te repareren zonder professionele hulp. Het enige dat nodig is, is een koude beitel, een houten hamer, patch voor cement en een plamuurmes. Begin met het afschuinen van de barst en deze iets te verbreden met een koude beitel en een houten hamer.

2. Maak de muren waterdicht

Als het vochtprobleem klein is, is het misschien niet nodig om een ​​geul rond de fundering te graven en de buitenmuren waterdicht te maken. Ga naar je plaatselijke winkel voor woningverbetering voor het waterdicht maken van verf. Niet alleen zal de waterdichte verf het vocht in de kelder verminderen, maar het zal ook bestaande geuren afdichten van kelderwanden.

3. Verleng regenpijpen om kwel te verminderen

Een van de belangrijkste bronnen van vocht in een kelder is het dak van het huis. Als het regent of als sneeuw en ijs smelten, stroomt water van het dak naar de dakgoten en regenpijpen. Als de dakgootgoten lekken, of als regenpijpen niet ver genoeg van de fundering van het huis verwijderd zijn, kan vocht zijn weg vinden door de kleinste scheuren en rond raamkozijnen in de kelder. Verleng regenpijpen ten minste 6 voet van het huis om het water af te leiden en de hoeveelheid te verminderen die de basis bereikt.

4. Verminder natuurlijk vocht met een regenton

Als een deel van het huis de meeste vochtproblemen in de kelder veroorzaakt, kunt u overwegen een regenton te installeren in plaats van de regenpijp te verlengen. Een regenton is een geweldige manier om water van het dak op te vangen dat anders in de kelder zou kunnen belanden. Er is geen speciale uitrusting vereist.

5. Verminder condensatie

Scheuren in keldermuren en onvoldoende waterafleiding zijn niet de enige bronnen van ongewenst vocht onder de grond. Buizen kunnen een aanzienlijke hoeveelheid condensatie genereren. Deze condens kan op vloeren druppelen en leidingen in muren laten lopen waar zich schimmel en meeldauw vormen. Wikkel pijpen met isolatieschuim. Het is goedkoop en gemakkelijk te installeren en het zal het vocht in de kelder sterk verminderen.

6. Drogerventilatie

Een droger moet voldoende worden geventileerd om vochtproblemen te voorkomen. Een droger die niet goed wordt geventileerd, zal vocht aan de lucht toevoegen; het vocht zal bezinken op muren, plafonds en vloeren. Het zal ernstige vochtproblemen veroorzaken. Het gebruik van een droger die niet is geventileerd, veroorzaakt onmiddellijk vochtproblemen en muffe geuren in een kelder. Het is cruciaal om er zeker van te zijn dat uw droger goed naar buiten wordt geventileerd.