1. Een inwendig waterlek

Dit lijkt misschien niet voor de hand liggend, maar je moet altijd eerst op inwendige lekken controleren wanneer je de oorzaak van vocht in je kelder probeert te achterhalen. Een waterlek kan op verschillende plaatsen komen: een douche, een wastafel, een toilet, een wasmachine, een vaatwasser, een slechte pijp, om er maar een paar te noemen. Soms, als het vocht in uw kelder zich aan het plafond of de muren onder een badkamer of keuken bevindt, is een waterlek aan de binnenkant de oorzaak. Zoek waar het vocht zich bevindt en bepaal of er iets in dat gebied lekt.

Hoe het te verhelpen: een inwendig lek is meestal een van de gemakkelijkste problemen om op te lossen. Herstel eenvoudig het lek en met een beetje geluk, dat was de oorzaak van het vocht, en het zal voorgoed verdwenen zijn.

2. Ondoeltreffende beoordeling

Regen of grondwater komt vaak in kelders vanwege slechte sortering. De grond rond uw fundering moet van het huis af lopen, niet er naartoe. Als u in de verkeerde richting aftapt, zal water zich ophopen tegen uw fundering en uiteindelijk naar binnen dringen. Dit gebeurt vaak wanneer vuil rondom uw fundering niet goed is verdicht.

Hoe dit te verhelpen: bouw het vuil rond je fundering op en creëer een helling die van het huis af richt. Dit moet minimaal een inch per voet zijn, voor minimaal 6 voet.

3. Ontbrekende of defecte dakgoten en regenpijpen

Het doel van dakgoten en regenpijpen is om regenwater weg te leiden van de fundering van uw huis. Als die goten en regenpijpen ontbreken of niet goed werken, wordt regenwater vaak naar uw fundering geleid. Terwijl water naar uw huis stroomt, kan het zich ophopen in de grond eromheen.

Hoe dit te verhelpen: Overweeg het toevoegen van dakgoten als deze er al niet zijn. Er moet minimaal 1 downspout worden geplaatst voor elke dakrand van 50 ft. Verlengers moeten op alle regenpijpen worden geplaatst, waarbij water ten minste 4 voet van de fundering wordt verspreid. Bestaande goten moeten regelmatig worden schoongemaakt om te zorgen dat ze goed werken.

4. Scheuren in uw fundering

Als je scheuren in je fundering hebt, kun je er zeker van zijn dat water ze zal vinden en in je kelder terechtkomt. Soms is het water zelfs de oorzaak van de scheuren zelf. Als vloerbalken niet goed zijn verbonden met de funderingsmuren, kunnen de muren bewegen en op hun beurt worden scheuren gevormd. Water kan ook barsten in de fundering veroorzaken als gevolg van slechte afvoer in de bodem.

Hoe het te verhelpen: Afhankelijk van de oorzaak van de scheuren, zullen uw oplossingen variëren. Als hydrostatische druk (als gevolg van water dat zich rond de fundering ophoopt) de oorzaak is van de scheuren, moet het repareren van uw externe afvoer helpen om het probleem op te lossen. De scheuren moeten nog worden gerepareerd, maar de oorzaak had moeten worden gerepareerd.